Новостная Ложка » ФІФА відроджує Міжконтинентальний кубок

ФІФА відроджує Міжконтинентальний кубок

ФІФА відроджує Міжконтинентальний кубок

ФІФА прийняла рішення з 2024 року знову проводити Міжконтинентальний кубок – правда, в іншому форматі. Про це повідомляється на офіційному сайті організації.

Турнір складатиметься з кількох етапів. У першому раунді Етапу А переможець Азіатської Ліги чемпіонів чи Африканської Ліги чемпіонів зіграє проти переможця Океанської Ліги чемпіонів. У наступному раунді переможець цієї пари зіграє з представником АФК або КАФ, що залишився. Порядок участі африканських та азіатських команд визначатиметься жеребкуванням.

На Етапі B між собою зіграють переможці Кубка КОНКАКАФ та Копа Лібертадорес, господар буде визначено жеребкуванням (після цього право свого поля чергуватиметься між федераціями)

Фінальна частина турніру відбудеться на нейтральному полі. Спочатку між собою зустрінуться переможці етапів A та B, найкращий із цієї пари зіграє у фіналі з переможцем Ліги чемпіонів УЄФА. 2024 року фінальна гра відбудеться 18 грудня.

Нагадаємо, раніше Міжконтинентальний кубок розігрувався в одному матчі між володарями трофею Ліги чемпіонів УЄФА та Копа Лібертадорес.

Джерело: terrikon.com

Залишити відповідь