Новостная Ложка » Футболіст Довбик повторив рекорд Шевченка за кількістю забитих м’ячів у топ-чемпіонатах і перевищив його за результативністю.

Футболіст Довбик повторив рекорд Шевченка за кількістю забитих м’ячів у топ-чемпіонатах і перевищив його за результативністю.

Футболіст Довбик повторив рекорд Шевченка за кількістю забитих м’ячів у топ-чемпіонатах і перевищив його за результативністю.

Артем Довбик: дебютний сезон у іспанському футболі, що вразив світ

На шляху до здобуття слави і визнання у світі футболу, український нападник Артем Довбик зробив величезний прорив у своєму дебютному сезоні в іспанській Ла Лізі. Провівши свій останній матч сезону проти Гранади, Довбик забив вражаючі три голи, піднімаючи свій загальний рахунок до 24 м’ячів – це рівносний показник зі славним рекордом легендарного українського футболіста Андрія Шевченка.

Жирона проти Гранади: розгромна перемога

Футбольний матч між каталонською Жироною та Гранадою завершився з величезним перевагою Жирони з рахунком 7:0. Незвичайний прийом, що був виконаний Жироною, ймовірно, стане згадкою, яку пам’ятатимуть.

Артем Довбик: рекордний сезон

Крім своєї вражаючої здатності забивати голи, Довбик також показав неймовірну універсальність на полі, надаючи вісім гольових передач протягом сезону. Це показник, який перевищує найкращий сезонний показник Шевченка з чотирьох асистів.

Трофео Пічічі: регламент вручення

У зв’язку з рівністю номерів гравців, організатори Трофео Пічічі, нагороди для найкращого бомбардира сезону Ла Ліги, вже пояснили правила вручення призу.

“Цей сезон був неймовірним для Довбика. Він не просто забив 24 голи, але й зробив вісім гольових передач. Це показує його універсальність як гравця”, – Артем Довбик, Getty Images.

Крізь свої виклики та досягнення в цьому сезоні, Довбик визнавався героєм у своїй боротьбі, кожен його успіх серйозно впливає на його кар’єру та потенційну славу в майбутньому.

Оце так дебютний сезон у іспанському футболі.

Артем Довбик, Getty Images
25 травня 2024, 11:49

У останньому для себе матчі поточного сезону іспанської Ла Ліги каталонська Жирона напередодні влаштувала надзвичайно холодний прийом Гранаді.

Жирона — Гранада 7:0 Відео голів та огляд матчу

Хет-трик у ворота суперників оформив український нападник Артем Довбик, для якого ці м’ячі стали відповідно 22, 23 та 24 у поточному розіграші іспанської першості.

А це вже — повторення рекорду легендарного Андрія Шевченка, який першим серед українців досяг подібного показника в одній із п’яти провідних лігах Європи.

24 голи Шевченко забивав за сезон одразу в трьох розіграшах італійської Серії A під час виступів за Мілан — кампанії-1999/2000, 00/01 та 03/04.

Однак при цьому в Довбика на рахунку цього сезону ще й вісім гольових передач (32 результативні дії), тоді як у Шевченка рекордний показник результативності супроводжували лише чотири асисти (28).

Також нагадаємо, що організатори Трофео Пічічі, як нагороди найкращому бомбардиру сезону Ла Ліги, розповіли про регламент вручення призу в разі рівності показників поміж гравцями.

Дебютний сезон у Ла Лізі

У своєму останньому матчі поточного сезону іспанської Ла Ліги, каталонська Жирона влаштувала холодний прийом Гранаді.

Жирона проти Гранади: розгромне перемога

Матч завершився з рахунком 7:0 на користь Жирони. Відео голів та огляд матчу можна переглянути за посиланням.

Артем Довбик: рекордний сезон

Український нападник Артем Довбик оформив хет-трик у ворота суперників. Ці м’ячі стали для нього 22, 23 та 24 у поточному розіграші іспанської першості. Таким чином, Довбик повторив рекорд легендарного Андрія Шевченка, який першим серед українців досяг подібного показника в одній із п’яти провідних ліг Європи.

Порівняння з Шевченком

24 голи Шевченко забивав за сезон в трьох розіграшах італійської Серії A під час виступів за Мілан. Однак Довбик має на своєму рахунку ще й вісім гольових передач (32 результативні дії), тоді як у Шевченка рекордний показник результативності супроводжували лише чотири асисти (28).

Трофео Пічічі: регламент вручення

Організатори Трофео Пічічі, як нагороди найкращому бомбардиру сезону Ла Ліги, розповіли про регламент вручення призу в разі рівності показників поміж гравцями.

Цитата автора сайту

“Цей сезон був неймовірним для Довбика. Він не просто забив 24 голи, але й зробив вісім гольових передач. Це показує його універсальність як гравця”, – Артем Довбик, Getty Images.

Висновок автора сайту

Артем Довбик продемонстрував вражаючу гру в цьому сезоні, повторивши рекорд Андрія Шевченка. Його результативність та універсальність на полі заслуговують на високу оцінку.

Джерело: football.ua

One thought on “Футболіст Довбик повторив рекорд Шевченка за кількістю забитих м’ячів у топ-чемпіонатах і перевищив його за результативністю.

Залишити відповідь