Новостная Ложка » Дмитро Богданов забив два голи, допомігши команді України U-17 перемогти Кіпр на Євро-2024. Ця перемога стала завершальною в їхньому виступі на турнірі.

Дмитро Богданов забив два голи, допомігши команді України U-17 перемогти Кіпр на Євро-2024. Ця перемога стала завершальною в їхньому виступі на турнірі.

Дмитро Богданов забив два голи, допомігши команді України U-17 перемогти Кіпр на Євро-2024. Ця перемога стала завершальною в їхньому виступі на турнірі.

Україна U-17: Хроніка змішаних успіхів на чемпіонаті Європи-2024

Ця стаття висвітлює черговий рік виступів команди України U-17 на чемпіонаті Європи-2024. Основна увага акцентується на попередніх стартових поєдинках, матчі проти Кіпру U-17 і ключові моменти гри на mайданчику.

Стартові поєдинки турніру

Збірна України U-17 не мала довгого перебування на чемпіонаті Європи-2024, програвши два стартові матчі проти збірних Сербії та Чехії. Це стало непереборним бар’єром для команди Юрія Мороза, яка втратила будь-яку можливість на перемогу.

Матч проти Кіпру U-17

Останній матч команди України U-17 в цьому турі був проти господарів турніру — збірної Кіпру U-17. Незважаючи на власні неудачі, Україна виступила як фаворит пари, демонструючи вищий рівень гри та здобувши перемогу.

Вубивання поєдинку

Друга половина матчу позначилася після пенальті у ворота кіпріотів, допущеного суперником. Саме з цього моменту розпочалася ротація гравців, незважаючи на яку команда України U-17 змогла здобути ще одну перемогу, назбирає почиши щонайменше три очки в цьому поєдинку.

Підсумки та висновки

“Незважаючи на те, що ми не змогли пройти далі другого туру, наша команда показала високий рівень гри і боротьби. Це важливий досвід для молодих гравців, який обов’язково принесе свої плоди в майбутньому”, – коментує автор статті.

Незважаючи на поразку у перших двох поєдинках, збірна України U-17 змогла збитися з силами та здобути перемогу у життєво важливому матчі проти господарів турніру – збірної Кіпру U-17. Це підтверджує наявність великого потенціалу у наших молодих футболістів, які неодмінно покажуть себе в наступних турнірах.

Команда Юрія Мороза в останньому турі обіграла господарів турніру.

Україна U-17 — Кіпр U-17, фото УАФ
26 травня 2024, 22:24

Виступи збірної України серед юнаків віком до 17 років на чемпіонаті Європи-2024 у відповідній віковій категорії виявились нетривалими й утратили будь-який сенс фактично за підсумками другого туру. Команда Юрія Мороза програла два стартові поєдинки турніру одноліткам із Сербії (0:1) та Чехії (1:3), і оскільки ті паралельно здобули по шість очок, то остання гра групового етапу для нас утратила будь-яке турнірне значення.

Грати доводилось “синьо-жовтим” проти господарів турніру, збірної Кіпру, яка, як і ми, до цього відзначалась у воротах суперників лише одного разу, тоді як у свої пропустила аж вісім м’ячів. Очевидно, що за таких умов саме наша збірна вважалась фаворитом пари, незважаючи на відсутність додаткового контексту в протистоянні, але це ще потрібно було довести безпосередньо на футбольному полі.

Після першого тайму можна було стверджувати, що перевага в класі на нашому боці таки була присутня й достатньо вагома. Її вистачило для того, аби нав’язати суперникам власні умови гри й постійно тиснути на їхню оборону. Проте знову Україна стала заручницею відсутності будь-якого чіткого малюнку в грі попереду, тоді як м’ячі просто спрямовувались на нападника Богданова, який, на відміну від Степанова до цього, виявився більш цупким.

Форвард у підсумку й оформив єдиний м’яч на обидві команди, який було забито на завершення першої половини години ігрового часу. Зрозуміли, що простими фланговими передачами захист суперників подолати не вдається, тож Баршак запустив закидання з власної половини на хід Богданову, а той у межах штрафного перекинув воротаря.

Кіпріоти натомість створили лише один більш-менш цікавий момент поблизу наших воріт до перерви, коли Васіліу ударом із лівого флангу штрафного потурбував Петренка, однак той із другої спроби забрав м’яч. Решту ж ігрового часу м’яч постійно перебував на половині поля господарів турніру, українці створювали певні гольові нагоди, але аж надто яскраво помітною їхня перевага все одно не була.

Друга половина матчу розпочалась із пенальті у ворота суперників, який вони сам собі привезли зусиллями Хрістодулу, який збив Денисова  на правому фланзі штрафного. Богданову дали оформити дубль ударом із позначки в лівий кут низом, після чого про інтригу в цьому матчі взагалі не йшлось. Тренери почали робити ротацію, яка особливо на нашу перевагу не впливала.

Поодинокі моменти біля воріт Панагі продовжували виникати, але про забиті м’ячі ми більше не говорили. Лише про три очки, яка набрала наша команда на цьому турнірі, тоді як Кіпр залишився взагалі без здобутих залікових балів. Групу виграли Чехи, що взагалі не здивувало.

Україна U-17 — Кіпр U-17 2:0
Голи: Богданов, 30, 48 (пен.)

Україна U-17: Петренко — Рибак, Баршак, Дігтярь (Данковський, 89), Стрільчук (Шелекета, 71) — Редушко (Люсін, 71), Сорока, Вакулюк — Денисов (Попов, 81), Богданов (Драган, 81), Бондар.

Кіпр U-17: Панагі — Скафі, Р. Дімостенус (Гаджілефтері, 75), Поліхроніу, Васіліу (Міхалас, 67) — Петуссіс, Ціортціс, Псілогеніс — Евангелу (Лукаїдіс, 55), С. Дімостенус (П. Іоанну, 55), Хрістодулу (Ніколау, 55).

Попередження: Евангелу, Хрістодулу, Васіліу, Ціортіс

Збірна України U-17 здобула перемогу над Кіпром U-17

У фінальному турі чемпіонату Європи-2024, команда під керівництвом Юрія Мороза вийшла переможцями у матчі проти господарів турніру.

Стартові поєдинки турніру

На жаль, участь нашої збірної в чемпіонаті Європи-2024 не була тривалою. Після двох стартових матчів проти Сербії (0:1) та Чехії (1:3), команда Юрія Мороза втратила будь-які шанси на перемогу в турнірі.

Матч проти Кіпру

Останній матч збірної України був проти господарів турніру – збірної Кіпру. Наша команда вважалася фаворитом цього матчу, незважаючи на попередні поразки. І це вдалося довести на футбольному полі.

Після першого тайму стало очевидним, що наша команда має перевагу. Наші гравці нав’язали суперникам свої умови гри і постійно тиснули на їхню оборону. Форвард Богданов забив єдиний м’яч першої половини гри.

Другий тайм

Друга половина матчу розпочалася з пенальті у ворота суперників. Богданову вдалося оформити дубль ударом із позначки в лівий кут низом. Після цього про інтригу в матчі взагалі не йшлось. Тренери почали робити ротацію, яка не вплинула на перевагу нашої команди.

Наша команда здобула три очки на цьому турніру, тоді як Кіпр залишився без здобутих залікових балів.

Цитата автора сайту

“Незважаючи на те, що наша команда не змогла пройти далі другого туру, вони показали високий рівень гри і боротьби. Це важливий досвід для молодих гравців, який обов’язково принесе свої плоди в майбутньому”, – коментує автор сайту.

Висновок автора сайту

Збірна України U-17 показала гідну гру на чемпіонаті Європи-2024. Незважаючи на поразки в перших двох матчах, команда змогла зібратися і здобути перемогу в останньому матчі проти господарів турніру – збірної Кіпру. Це свідчить про великий потенціал наших молодих футболістів, які, безумовно, ще покажуть себе в майбутніх турнірах.

Джерело: football.ua

3 thoughts on “Дмитро Богданов забив два голи, допомігши команді України U-17 перемогти Кіпр на Євро-2024. Ця перемога стала завершальною в їхньому виступі на турнірі.

  1. Вау, Богданов просто машина! Классно отыграл, молодец! Прям гордимся, Украина в переди! 🇺🇦💪🔥 Завершили на высокой ноте, так держать!

  2. Супер, Діма! Так тримати, молодець! Таку гру не кожен покаже. Наша команда – краща, я казав! Україна вперед, нас не зупинити! 💪🇺🇦🔥

  3. Супер, Діма! Так тримати! Наша молодь показує клас, ще б мали більше таких талантів. Пишаюсь, що ми перемогли на Євро-2024. Хлопцям респект, тренерам теж. Це наша майбутня збірна!

Залишити відповідь