Новостная Ложка » Український оборонно-промисловий комплекс розробив і почав застосовувати ракету-дрон “Паляниця” на 913-й день війни

Український оборонно-промисловий комплекс розробив і почав застосовувати ракету-дрон “Паляниця” на 913-й день війни

Український оборонно-промисловий комплекс розробив і почав застосовувати ракету-дрон “Паляниця” на 913-й день війни

Огляд подій повномасштабного російського вторгнення в Україну за 24 серпня 2024 року

В контексті неприпинної війни меж Україною та Росією, розбір подій стає важливим для формування об’єктивного розуміння текучої обстановки.

Втрати ворога

У цьому розділі розглядаються втрати російської агресивної сторони, що виявляють силу та відвагу українських воїнів.

Основні новини дня

  • Щоденні підсумки свідчать про повернення українських захисників додому.
  • Стратегічні рішення, прийняті на вищому рівні, представлені головнокомандувачем ЗСУ.
  • Велика роль президента України Володимира Зеленського в оцінці поточної обстановки.
  • Відвідування української столиці президентом Польщі Анджей Дудою нагадує про міжнародну підтримку України.

Дії ворога на окремих напрямках

Критичний аналіз бойових дій викриває тактику та стратегію ворога на різних фронтах зусиль української армії.

Окремі напрямки бойових дій

Тут детально розглядаються особливості бойових дій в різних регіонах України, відображаючи характер різних військових операцій.

Володимир Зеленський: “Україно, я вітаю тебе з Днем Незалежності! Українці, я пишаюся вами!”

Висновок

Стаття завершується закликом до єднання та виразом віри в майбутню перемогу. Певність у досягненні мети підтримує моральний дух нації в цей випробувальний час.

Цитата автора

“Незалежність України – це не просто дата в календарі, це символ нашої боротьби, нашої єдності і нашої віри в майбутнє. Ми продовжуємо стояти на захисті своєї землі, і кожен день наближає нас до перемоги.”

Огляд подій повномасштабного російського вторгнення в Україну за 24 серпня 2024 року

Пропонуємо вашій увазі підсумки 913-ї доби героїчного протистояння Українського народу російському повномасштабному воєнному вторгненню.

Втрати ворога

Станом на 24 серпня 2024 року, українські захисники продовжують завдавати значних втрат російським окупантам. Ворог зазнає втрат як у живій силі, так і в техніці, що суттєво впливає на його бойові можливості.

Основні новини дня

  • Ще 115 українських захисників повернулися додому. Це воїни Національної гвардії, Збройних Сил, Військово-морських сил та Державної прикордонної служби.
  • Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський вручив державні нагороди воїнам-десантникам, які ведуть бойові дії на території Курської області РФ.
  • Президент України Володимир Зеленський заявив, що операція в Курській області РФ допомогла запобігти окупації частини Сумщини та міста Суми.
  • Зеленський також зазначив, що нові збройні рішення України, зокрема ракета “Паляниця”, є реальним способом для країни діяти, поки партнери затримують прийняття рішень.
  • Президент Польщі Анджей Дуда прибув до Києва з нагоди Дня Незалежності України.
  • З 1 вересня послом Польщі в Україні стане Пйотр Лукасевич, повідомили в польському МЗС.

Дії ворога на окремих напрямках

Протягом доби відбулося 119 бойових зіткнень. Українські захисники продовжують рішуче відбивати спроби противника просунутися вглиб нашої території, завдаючи йому значних втрат. Найбільш напружена ситуація залишається на Покровському напрямку.

Російські загарбники завдали по території України два ракетні удари, випустивши 10 ракет, та здійснили 71 авіаудар, скинувши 95 керованих авіабомб. Крім цього, ворог залучив 506 дронів-камікадзе та здійснив понад 3100 обстрілів по позиціях наших військ і населених пунктах.

Окремі напрямки бойових дій

  • Харківський напрямок: відбулося два боєзіткнення неподалік Глибокого та Вовчанська, де наразі продовжується один бій.
  • Куп’янський напрямок: ворог 10 разів атакував оборонні рубежі наших воїнів біля Синьківки, Новоселівки та Стельмахівки. Дев’ять боєзіткнень завершено, одне — досі триває.
  • Лиманський напрямок: протягом дня відбулося 11 боєзіткнень. Російські загарбники здійснили штурмові дії поблизу Дружелюбівки, Макіївки, Новосадового та Діброви. На даний момент продовжуються дві атаки.
  • Сіверський напрямок: оборонці української землі відбивали чотири ворожі штурми у районі Виїмки та Спірного. Три атаки зупинено, одна — триває. Ситуація під контролем наших військ.
  • Краматорський напрямок: точилося 16 боїв неподалік Григорівки, Калинівки, Часового Яру та Ступочок. На цей час продовжуються три з них.
  • Торецький напрямок: відбулося дев’ять боєзіткнень. Росіяни атакували українські війська біля Диліївки, Неліпівки та Торецька. Наразі триває один ворожий штурм.
  • Покровський напрямок: від початку цієї доби розпочалося 45 боїв у районах населених пунктів Воздвиженка, Зелене Поле, Гродівка, Миролюбівка, Новогродівка, Калинове та Птиче. Сили оборони відбили 41 атаку, чотири — ще продовжуються.
  • Курахівський напрямок: ворог 15 разів атакував наші позиції поблизу Карлівки, Красногорівки, Георгіївки та Костянтинівки. Одинадцять боєзіткнень завершено, чотири — досі продовжуються.
  • Времівський напрямок: противник здійснив три безрезультатні наступальні дії у бік Вугледару, Водяного та Катеринівки.
  • Оріхівський напрямок: ворог також не мав успіху, атакуючи оборонні рубежі наших підрозділів біля Малої Токмачки та Новоандріївки.

На інших напрямках — без особливих змін.

Звернення Президента України Володимира Зеленського

Президент України Володимир Зеленський у своєму зверненні з нагоди 33-го Дня Незалежності України підкреслив, що українці завжди будуть відзначати це свято у своїй вільній столиці та у своїй суверенній державі.

“Україна завжди зберігатиме незалежність, і це вже ніколи не буде під питанням. Ми всі разом дали відповідь – і це історична відповідь – завдяки нашій єдності, нашій сміливості, нашій спільній роботі. Відповідь, чи бути Україні, чи бути українцям. Коли зовнішня агресія ставить таке запитання перед нацією, усе залежить від мільйонів людей – кожен своїми діями визначає долю всього народу, і весь народ своєю спільною силою визначає долю кожного.

Україно, я вітаю тебе з Днем Незалежності! Українці, я пишаюся вами!” – зазначив Президент.

Висновок

Сьогоднішній день ще раз підтвердив, що Україна продовжує боротися за свою незалежність і суверенітет. Наші захисники демонструють неймовірну мужність і стійкість, відбиваючи атаки ворога на всіх напрямках. Ми віримо у Збройні Сили України і впевнені, що разом ми здолаємо всі труднощі. Слава Україні!

Цитата автора сайту

“Незалежність України – це не просто дата в календарі, це символ нашої боротьби, нашої єдності і нашої віри в майбутнє. Ми продовжуємо стояти на захисті своєї землі, і кожен день наближає нас до перемоги.”

Джерело: football.ua

Залишити відповідь