Новостная Ложка » Зеленський: На 924-й день війни всі завдання Курської операції виконуються

Зеленський: На 924-й день війни всі завдання Курської операції виконуються

Зеленський: На 924-й день війни всі завдання Курської операції виконуються

Актуальна ситуація на фронті: Інформація Генштабу ЗСУ

Ця стаття детально розглядає актуальну військову ситуацію на українському фронті, основуючись на офіційній інформації від Генерального штабу ЗСУ. У ній розглядаються ключові теми, включаючи:

  • Загальну кількість бойових зіткнень та регіони з найвищою напругою.
  • Противників, що вдались до ракетних та авіаційних ударів, та їх зброю.
  • Ситуацію на різних військових напрямках оборони.
  • Втрати і перемоги українського війська.
  • Героїзм українських воїнів, що візначається в бойових зіткненнях.
  • Звернення Президента України Володимира Зеленського.

Читачами статті будуть інформовані про актуальну обстановку на фронті, порівнюючи останні події та аналізуючи можливі наслідки. Завершується стаття висновком, що акцентує важливість підтримки наших військових та впевненості в перемозі.


Інформація Генштабу ЗСУ щодо ситуації на фронті


Станом на сьогодні відбулося 164 бойових зіткнень. Найбільш напружена ситуація спостерігається на Покровському та Курахівському напрямках, також ворог проявляє активність на Куп’янському, Лиманському та Торецькому напрямках.

Протягом дня противник завдав одного ракетного удару по території України, використавши 13 ракет, здійснив 57 авіаційних ударів, зокрема із застосуванням 71 КАБ, та використав 334 дрони-камікадзе. Загалом було зафіксовано понад 2500 обстрілів позицій наших військ і населених пунктів.

Ситуація на різних напрямках

На Харківському напрямку ворог здійснив одну атаку неподалік Вовчанська, бойове зіткнення триває. За попередніми даними, втрати агресора становлять 57 військових вбитими та пораненими. Наші воїни знищили дві одиниці автомобільної техніки та 32 БпЛА, також пошкоджено чотири артилерійські системи і два автомобіля.

На Куп’янському напрямку ворог протягом дня здійснив 15 спроб просунутися вперед неподалік Синьківки, Глушківки, Лозової, Берестового та Мясожарівки. Чотирнадцять атак було відбито Силами оборони, бій продовжується в районі Лозової.

На Лиманському напрямку ворог здійснив 11 атак у районах Дружелюбівки, Греківки, Макіївки, Новосадового, Невського та Торського. П’ять боєзіткнень досі тривають, решту атак було зупинено нашими воїнами.

На Сіверському напрямку ворог двічі намагався прорвати нашу оборону в районах Верхньокам’янського та Івано-Дар’ївки, але безуспішно.

На Краматорському напрямку ворог здійснив чотири бойових зіткнення. Дві атаки поблизу Часового Яру та Калинівки були відбиті, два боєзіткнення тривають. Загарбники зазнають втрат.

На Торецькому напрямку наші війська відбили 12 атак противника поблизу Неліпівки, Торецька та Нью-Йорка. Вісім атак було відбито, бої тривають у чотирьох локаціях. Ситуація залишається під контролем.

На Покровському напрямку ворог здійснив 49 спроб вклинитися в нашу оборону. Від початку доби окупанти отримали жорстку відсіч у 47 випадках в районах населених пунктів Воздвиженки, Зеленого Поля, Новогродівки, Гродівки, Селідового, Миколаївки та Миролюбівки. Дві атаки тривають. Втрати ворога на цьому напрямку складають понад 200 окупантів, з яких 98 — безповоротні. Знищено чотири та пошкоджено стільки ж автомобілів окупантів, а також одну артилерійську систему.

На Курахівському напрямку ворог здійснив 46 атак на наші позиції, найбільша активність спостерігалася в районах Георгіївки, Костянтинівки та Красногорівки. Українські воїни відбили 42 атаки, чотири боєзіткнення тривають.

На Времівському напрямку наші війська відбили три атаки противника поблизу Костянтинівки та Водяного. Дві атаки було зупинено, одна триває.

На Оріхівському напрямку ворог двічі безуспішно штурмував наші позиції поблизу Роботиного та в напрямку Новоандріївки.

На Придніпровському напрямку противник здійснив п’ять невдалих спроб штурмувати позиції українських воїнів.

Відзначення героїзму українських воїнів

Сьогодні особливо слід відзначити воїнів 79-тої окремої десантно-штурмової Таврійської бригади ДШВ ЗСУ, які ефективно знищують ворога, завдаючи йому значних втрат у живій силі та техніці.


Звернення Президента України Володимира Зеленського


“Сьогодні була доповідь Головнокомандувача Сирського. Як і щодня – по кожній частині фронту, зокрема щодо Покровська, Торецька, Курахівського напрямку. Окремо – операція в Курській області. І дуже важливо, що абсолютно всі визначені завдання нашої Курської операції реалізовуються. Дякую за це кожному солдату, кожному сержанту, кожному офіцеру, які залучені. І станом на зараз ця наша операція продовжує бути найбільшим поповненням обмінного фонду завдяки одному напрямку.

Ми готуємо важливі зустрічі з партнерами. Те, що може й повинно зміцнити наші позиції – не лише України, але й усіх нас у Європі, усіх нас у світі, хто прагне реального завершення цієї війни та реальної спільної роботи, щоб безпека більше ніколи не руйнувалась. Цей тиждень, наступний і увесь вересень мають бути результативними для всіх нас. І передусім це стосується ППО, наших можливостей на фронті та у відновленні. Ми готуємо змістовні речі”.

Висновок

Ситуація на фронті залишається складною, але контрольованою. Наші воїни продовжують давати гідну відсіч ворогу, завдаючи йому значних втрат. Важливо підтримувати наших захисників і бути впевненими у перемозі. Віримо у Збройні Сили України та допомагаємо їм! Разом Ми – сила! Слава Україні!

Джерело: football.ua

Залишити відповідь