Новостная Ложка » АПЛ також виступила із заявою проти Суперліги

АПЛ також виступила із заявою проти Суперліги

АПЛ також виступила із заявою проти Суперліги

Сьогодні суд Європейського Союзу виніс рішення на користь нового турніру, ухваливши, що ФІФА та УЄФА «зловживають домінуючим становищем».

Англійська Прем’єр-ліга виступила із заявою, в якій зазначає, що не підтримує новий проект.

«Прем’єр-ліга, як і раніше, відкидає будь-які подібні концепції.

Вболівальники життєво важливі для футболу, і вони багато разів заявляли про свою незгоду з змаганням, що «відкололося», яке розриває зв’язок між національним і європейським футболом.

Прем’єр-ліга підтверджує свою прихильність до чітких принципів відкритої конкуренції, які лежать в основі успіху внутрішніх та міжнародних клубних змагань.

Футбол процвітає завдяки конкуренції, що створюється принципом підвищення та зниження в класі, щорічної кваліфікації на міжнародні турніри з нагород у національних лігах та кубках, а також завдяки давньому суперництву та ритуалам, у тому числі вихідним, відведеним для національного футболу.

Ці принципи закріплені у Хартії власників клубів Прем’єр-ліги, представленої у червні 2022 року, яка спрямована на підвищення колективної сили та конкурентоспроможності Ліги у найкращих інтересах гри загалом.

Прем’єр-ліга продовжить вести відкритий та конструктивний діалог з усіма відповідними футбольними зацікавленими сторонами про те, як найкраще захистити та посилити взаємодоповнюючий баланс внутрішнього та міжнародного клубного футболу», – йдеться у заяві АПЛ.

Джерело: terrikon.com

Залишити відповідь