Новостная Ложка » Данія – кек, Словенія – шешко янжа! Дивитись відеоогляд матчу Євро

Данія – кек, Словенія – шешко янжа! Дивитись відеоогляд матчу Євро

Відмінно стартувала група С. Можливо, не так багато було моментів у нічийному протистоянні Словенія – Данія. Але це були ненудні 1:1.

Для початку всі пораділи за Еріксена. Чим для нього почалося минуле Євро, мабуть, пам’ятатимуть і за 50 років. Як кажуть: “відпочило трохи і знову пішло”.

Крістіан відкрив рахунок на 17 хвилині після скидання Вінда. Не найзірковіший хлопець із Вольфсбурга в атаці датчан діяв значно продуктивніше за Хойлунда і тут зробив гол. Продовжив швидке вкидання п’ятою у вільну зону за своєю спиною, а Крістіан ідеально встиг дістати м’яч ногою з-під захисника, що вже накривав. М’яч пішов у дальній кут маршрутом, який з Облаком ніяк не перетинався.

До речі, воротарської дуелі Шмейхель-Облак не вийшло.

Ян хоч би врятував один раз після удару Хойлунда в падінні буквально з дециметрів (див. фото). А Шмейхель навіть м’яча за гру не понюхав. І не те, щоб словенці не створювали моменти – просто вони у площину не влучали ніяк.

Шешко бив двічі здалеку (по разу на тайм), свист м’яча закладав вуха. Вперше просто дуже близько, вдруге поранив штангу. До речі, після другого удару словенці заробили кутовий і з нього на 77-й хвилині прийшов гол Янжі. М’яч пролетів усю штрафну і впав на ногу Еріку. Той ударив сильно, але Шмейхель бачив усе. Крім філейної частини Юльмана, яка змусила м’яч облетіти голкіпера і зрівняти рахунок.

Далі словенці були ближчими за датчан до перемоги, але не настільки, щоб говорити про невдачу.

Зате можемо говорити про виграну тренерську дуель. Матяж Кек розібрав колегу Каспера Юльмана та показав, де у противника в обороні біда. Йому б ще виконавців хоч трохи якісніших (бо у захисті словенці кілька разів привозили капітально), і можна було б придивитися до Шешка та компанії, як до темної конячки турніру.

Ну а поки що – нічия, що інтригує. У Словенії попереду Сербія і цілком реальні шанси на вихід з групи. Данії ж цей результат має допомогти струснутись і від академічного футболу повернутися до цікавішої версії самих себе часів минулого Євро. Поки Данія точно не краща за Словенію.

Євро-2024

Словенія – Данія 1:1 (0:1)
Голи: Еріксен К., 17 (0:1); Янжа, 77 (1:1)

Словенія: Облак; Дркушич; Карнічник; Янжа; Бійол; Гнезда Черин; Стоянович П. (Вербич, 68); Ельшнік (Целар, 76); Млакар (Горенц-Станкович Й., 76); Шешко (Куртич, 94); Шпорар (Брекало Д., 94)
Запасні: Белец; Векич; Балковець; Блажич Мі.; Зелькович; Жугель; Ловрич С.; Хорват Т.; Іличич; Віпотник
Попередження: Стоянович П. 54; Целар 84

Данія: Шмейхель; Андерсен Й.; Вестергорд; Крістансен (Меле, 78); Крістенсен А.; Вінд (Дольберг, 83); Хейб’єрг (Нергор, 83); Еріксен К.; Юльманн (Ділейні, 90); Бах А.; Хойлунд Р. (Поульсен Ю., 83)
Запасні: Реннов; Херменсен; Йоргенсен Занка; Крістенсен Р.; К’єр; Я. Ларсен; Дамсгор М.; Єнсен Мат.; Сков Ольсен; Дрейєр А.
Попередження: Юльманн 49

Джерело: terrikon.com

Залишити відповідь