Новостная Ложка » Драма Модріча, порятунок Італії: дивитись голи матчу Євро-2024

Драма Модріча, порятунок Італії: дивитись голи матчу Євро-2024

Цей матч згадуватимуть ще довго – як, найімовірніше, останній у кар’єрі Луки Модріча на великих турнірах. І яким драматичним він вийшов для хорватського лідера!

На 54-й хвилині він підійшов до м’яча, щоб пробити пенальті, призначений за гру рукою. Матч у Луки не пішов, нічого визначного за перший тайм не зробив – але відповідальність на себе взяв. І дарма – вдарив не дуже хитро, і Доннарумма м’яч потяг у кутку. Але хорвати не здалися, суперника з його половини поля не випустили – і вже за хвилину Модріч, який незбагненно залишився без нагляду біля кута воротарського майданчика, вбив м’яч під поперечину.

З самого початку поєдинку хорвати, яким була потрібна перемога, володіли ініціативою, хоча їхню перевагу сильною назвати було важко, а в середині першого тайму Італія хвилин на десять просто притиснула суперника до воріт і створила кілька можливостей. Все змінилося після голу Модріча. Італія помчала забивати – і всі побачили, нарешті, на що здатна ця команда в атаці. Вона абсолютно домінувала хвилин 15-20, але моментів створила мало і свою перевагу ні на що не перетворила.

З кожною наступною хвилиною здавалося, що хорвати таки дотягнуть до бажаної перемоги. Але в Італії залишилися резерви на останнє зусилля. Все почав Калафіорі, який протяг м’яч метрів 30, а закінчив Дзакканьї, який витончено вклав м’яч у дальній кут. Ішла остання компенсована хвилина із восьми призначених…

Так Хорватія завершила виступи на Євро. Так закінчилася історія великого складу цієї команди.

Євро-2024

Хорватія – Італія 1:1 (0:0)
Голи: Модрич, 55 (1:0); Дзакканьї, 90 (1:1)

Хорватія: Ливакович; Гвардіол; Понграчич; Станішич; Шутало Й.; Брозович; Ковачіч М. (Іванушець, 70); Модрич (Маєр Л., 81); Пашалич Маріо (Будімір, 46); Сучіч (Перишич І., 70); Крамаріч (Юранович, 90)
Запасні: Івушич; Лабрович; Віда; Соса Б.; Ерліч; Батурiна M.; Влашич; Пашаліч Марко; Пьяца
Попередження: Сучіч 24; Модрич 60; Іванушець 74; Понграчич 78; Станішич 82; Брозович 90

Італія: Доннарумма Дж.; Бастоні; Дарміан (Фаджолi, 82); Ді Лоренцо; Дімарко (К’єза Ф., 57); Калафiорi; Барелла; Жоржиньо (Дзакканьї, 82); Пеллегріні Ло. (Фраттезi, 46); Распадорі (Скамакка, 75); Ретегі
Запасні: Вiкарiо Г.; Мерет; Белланова; Буонджорно; Гатті; Камбьязо А.; Манчіні Дж.; Крістанте; Фолоруншо; Эль-Шааравi
Попередження: Калафiорi 90; Фаджолi 90

Джерело: terrikon.com

Залишити відповідь