Новостная Ложка » Аркадий Запорожану поделился подробностями эвакуации семей игроков Динамо

Аркадий Запорожану поделился подробностями эвакуации семей игроков Динамо

Футбольный агент Аркадий Запорожану рассказал, как организовывал эвакуацию семей футболистов “Динамо”.

“Нам нужно было позаботиться о 82 людях, и я был впечатлен солидарностью, проявленной к нашим беженцам в Румынии. Я эвакуировал много женщин, детей и двух мужчин. У некоторых семей в автобусе были кошки и собаки, там же был и один попугай. Эти сцены произвели на меня сильное впечатление.

На границе с Румынией нам понадобились новые автобусы и новые водители, так как украинцев не выпускали из страны. Нам нужно было действовать быстро и получить несколько новых автомобилей из Молдовы. Представьте, что после такого долгого ожидания и такого сложного пути мы пересаживаем всех людей со всем багажом в новые автомобили. По прибытии в Румынию мы разместили их всех в гостиницах или в местных семьях. Но людей было так много, что оставить их где-то на длительный срок было непросто.

Честно говоря, я до сих пор думаю, что все это было плохим сном. Иногда мне хочется дать себе пощечину и проснуться от этого кошмара.

В феврале, когда мы с господином Луческу покидали Киев, нам пришлось смотреть в глаза своим игрокам. Мы уезжали, а они оставались – их взгляды нельзя было забыть. Теперь же мы снова все вместе. Так и должно быть – мы все должны быть вместе и жить в мире”.

Аркадій Запорожану поділився подробицями евакуації сімей гравців Динамо

Футбольний агент Аркадій Запорожану розповів, як організовував евакуацію сімей футболістів “Динамо”.

“Нам потрібно було подбати про 82 людей, і я був вражений солідарністю, виявленою до наших біженців у Румунії. Я евакуював багато жінок, дітей та двох чоловіків. У деяких сімей в автобусі були кішки та собаки, там же був і один папуга. Ці сцени справили на мене сильне враження.

На кордоні з Румунією нам знадобилися нові автобуси та нові водії, бо українців не випускали з країни. Нам потрібно було діяти швидко та отримати кілька нових автомобілів із Молдови. Уявіть, що після такого довгого очікування та такого складного шляху ми пересаджуємо всіх людей з усім багажем у нові автомобілі. Після прибуття до Румунії ми розмістили їх у готелях або в місцевих сім’ях. Але людей було так багато, що залишити їх на тривалий термін було непросто.

Чесно кажучи, я й досі думаю, що все це було поганим сном. Іноді мені хочеться дати собі ляпаса і прокинутися від цього кошмару.

У лютому, коли ми з паном Луческу покидали Київ, нам довелося дивитися у вічі своїм гравцям. Ми виїжджали, а вони залишалися – їхні погляди не можна було забути. Тепер ми знову всі разом. Так і має бути – ми всі маємо бути разом і жити у мирі”.

Source: terrikon.com

Залишити відповідь