Новостная Ложка » Боруссія вдруге обіграє ПСЖ та виходить у фінал Ліги чемпіонів

Боруссія вдруге обіграє ПСЖ та виходить у фінал Ліги чемпіонів

Дортмундська Боруссія стала першим фіналістом Ліги чемпіонів сезону 2023-24. Сувора дисципліна та трохи футбольного щастя стали основою успіху німецької команди у протистоянні з французьким Парі Сен-Жермен.

Уболівальники ПСЖ жили у передчутті виходу своєї команди у фінал. Спеціально до цієї події вони, нібито, домовлялися з керівництвом клубу про санкціоновану появу на полі після фінального свистка та використання піротехніки. Файєри спалили на початку другого тайму, а приводу вибігти на поле і не було.

Гості продемонстрували практично ідеальне вміння досягати необхідного результату. Вигравши вдома з рахунком 1:0, дортмундці не дозволили супернику повною мірою розгорнути свої атаки. Хто згадає, що робив ПСЖ у першому таймі паризького матчу? Набагато яскравішим був епізод за участю Адейемі, який у контратаці ледь не переграв чотирьох гравців ПСЖ – господарів врятував Доннарумма.

Зрозуміло, що за умови рівності на табло Боруссія зробила ставку на стандарти. І не прогадала, на 50-й хвилині Беральдо втратив у своєму штрафному майданчику досвідченого Хуммельса, який головою відправив м’яч у ворота після розіграшу кутового.

ПСЖ, як і у першому матчі, не здавався і… перерахував усі штанги воріт Кобеля. У цій грі м’яч чотири (!) рази влучав у каркас воріт Борусії, але так і не опинився у сітці. Останнім свій шанс відзначитися втратив Мбаппе, який вже у компенсований час не реалізував вихід віч-на-віч. І це був його останній матч Ліги чемпіонів у складі паризького клубу, з яким він так і не зумів виграти європейський трофей.

А ось у Дортмунда цей шанс буде. Залишилося лише дочекатися суперника. Хто їм буде – великий та жахливий Реал або Баварія, що переживає не найкращі часи і добре знайома? Відповідь дізнаємось у середу ввечері.

2023-24, Ліга Чемпіонів

ПСЖ – Боруссія Д 0:1 (0:0)
Голи: Гуммельс, 50 (0:1)

ПСЖ: Доннарумма Дж.; Беральдо Л.; Маркіньос; Нуну Мендеш; Хакімі; Вітінья Ф.; Заїр-Емері (Лi Канiн, 76); Фабіан Руїс (Асенсіо, 63); Дембеле У.; Мбаппе; Рамуш Г. (Барколя Б., 63)
Запасні: Навас К.; Тенас; Заге; Мукіеле; Шкриняр; Данілу Перейра; Солер; Угарте; Коло Муані
Попередження: Дембеле У. 75; Хакімі 84

Боруссія Д: Кобель; Маатсен Й.; Рюерсон; Гуммельс; Шлоттербек Н.; Джан Е.; Брандт (Нмеча Ф., 85); Забітцер; Адейемі К. (Ройс, 56); Санчо (Зюле, 67); Фюллькруг
Запасні: Лотка; Майер А.; Байноу-Гіттенс; В’ятен; Озкан Са.; М. Вольф; Алле; Мален; Мукоко
Попередження: Забітцер 64; Гуммельс 65

Джерело: terrikon.com

Залишити відповідь