Новостная Ложка » Спортивний директор Полісся розповів про трансферну політику клубу

Спортивний директор Полісся розповів про трансферну політику клубу

Спортивний директор Полісся Володимир Тесля в інтерв’ю для клубної пресслужби розповів про скаутингову та трансферну роботу клубу, розказав про деталі трансферів Луіфера Ернандеса та Івана Петряка та розповів про призначення в.о. головного тренера команди Сергія Шищенка.

– Наразі досить широко обговорюється відставка Юрія Калітвінцева, яка для багатьох стала несподіванкою.
– Між нами з Юрієм Миколайовичем була повна та цілковита довіра і не було жодного дискомфорту. Клуб і я особисто повністю підтримував тренера, який мав повну довіру з боку президента. Ми маємо з повагою поставитись до вчинку тренера, адже далеко не кожна людина може ухвалити таке вольове рішення. Юрій Миколайович не словом, а справами зробив історію і вписав у неї своє ім’я. Але спортивна доля і спортивне життя воно таке.

– Виконання обов’язків головного тренера покладено на Сергія Шищенка. Як ви поясните цей вибір керівництва клубу?
– Сергій Шищенко – людина, яку ми добре знаємо, яку ми розуміємо. Нам зрозуміла його філософія футболу – атакувальна збалансована гра. Сергій Юрійович має гарний досвід тренерської роботи загалом 14 років. А це і донецький Металург, і Шахтар. У тому числі з молодими гравцями, що для нас нині актуально. Клубу дуже імпонує його стиль гри, він гарно знає команду зсередини. Крім цього в нього є ще одна перевага – він зовсім не нова людина для Житомира.

– Полісся оголосило про трансфер Луіфера Ернандеса. Як з’явився цей варіант, чому вибір впав на цього гравця?
– Луіфер – універсальний гравець, який має збалансоване поєднання фізичних, технічних та тактичних якостей. Це дозволяє йому брати активну участі у грі, впливати на неї. Його вражаюча статистика минулого сезону (19 голів та 4 асисти) говорить сама за себе.

Його трансфер – це результат багатотижневої роботи скаутського відділу футбольного клубу Полісся. Скаутський відділ вів цю важку роботу і маю сказати, що ми здійснили цей трансфер завдяки наполегливості та терпінню. Маю чітке розуміння, що цей гравець має робити різницю.

– Якщо загалом говорити про міжнародні трансфери, наскільки складно переконати іноземців переїжджати до України?
– Якщо говорити про гравців з африканського та південноамериканського континентів, то запрошувати їх стає все важче і важче. Трансфер Яссіна Фортюне із Франції, наприклад, став можливим завдяки моїм гарним особистим відносинам з президентом Сьйона. При начебто рівних умовах на ринку, ми все ж перебуваємо в більш слабкій позиції, бо в Україні триває війна. Втім, маю сказати, що робота ведеться безперервно.

– Ще один трансфер, який Полісся здійснило – оренда Івана Петряка з донецького Шахтаря.
– Іван Петряк в оренді до кінця сезону. Це досвідчений гравець, який має нам допомогти. Нині, через травму Макуана ми маємо дефіцит вінгерів. Тому Іван тут, щоб допомогти Поліссю.

Маю загалом сказати, що у клубі анонсували створення скаутського відділу і робота над його розробкою триває дуже і дуже динамічно, адже цей відділ цілком і повністю несе відповідальність за якість гравців. Наостанок додам, що зараз триває перебудова команди під ті цілі і завдання, які раніше визначив президент клубу Геннадій Буткевич.

Нагадаємо, що в понеділок з посади головного тренера Полісся за власним бажанням пішов Юрій Калітвінцев. До кінця сезону виконуючим обов’язки головного тренера буде Сергій Шищенко.

Після 21 туру житомирський клуб посідає шосте місце в таблиці УПЛ, маючи в своєму активі 33 очки.

Джерело: terrikon.com

Залишити відповідь