Новостная Ложка » Зоря демонструє характер, але все ж таки змінює Лігу Європи на Лігу конференцій

Зоря демонструє характер, але все ж таки змінює Лігу Європи на Лігу конференцій

Луганська “Зоря” не змогла пробитися до групового турніру Ліги Європи, хоча й доклала для цього максимум зусиль.

Після поразки у Празі (0:2), шанси луганчан відігратися оцінювалися невисоко. Та й перші півгодини поєдинку у відповідь зі “Славією” не налаштовували на оптимістичний лад – чехи контролювали м’яч, хоча і не виявляли особливого ентузіазму в атаці, мабуть, не розраховуючи на те, що “Зоря” зуміє загострити це протистояння. Однак останні чверть години перед перервою змінили все.

Спочатку нагадав про себе Алефіренко, який підхопив м’яч на половині поля суперника, просунувся вперед і пробив метрів з 25-ти у дев’ятку. Цей гол надихнув “Зорю”, і перед самою перервою Антюх змусив помилитися голкіпера “Славії”, спрямувавши м’яч у ближній нижній кут.

Було зрозуміло, що чехів такий хід гри не влаштовує і після перерви вони активніше гратимуть в атаці. Так і сталося. “Зорю” знову рятував Турбаєвський. Не обійшлося без чудового порятунку з боку Джордана. А крім того, луганчани мали шанс забити втретє – на 77-й хвилині Антюх зробив закидання у штрафний майданчик, а Батагов, вискочивши з-за спин захисників, у дотик переправляв м’яч у ворота. Але цього разу Коларж врятував чехів.

А ще за шість хвилин “Славія” забила. Черговий навіс із флангу ударом головою завершив Юрасек. І навіть після цього “Зоря” мала ще один шанс перевести гру в екстратайм, але Горбач, увійшовши ліворуч у штрафний майданчик, пробив у воротаря.

Що ж, бронзові призери УПЛ продовжать єврокубковий сезон у Лізі конференцій.

2023-24, Ліга Європи

Зоря – Славія Прага 2:1 (2:0)
Голи: Алефіренко, 32 (1:0); Антюх, 41 (2:0); Юрасек М., 83 (2:1)

Зоря: Турбаєвський; Джордан; Кирюханцев; Снурніцин; Яцик (Дришлюк, 46); Мишньов (Чурко, 80); Вантух; Батагов; Алефіренко (Волошин Ві., 67); Антюх (Горбач, 80); Герреро Е.
Запасні: Жилкін; Сапутін; Нагнойний; Боль; Гулько; Головкін; Мічін П.; Бугай
Попередження: Снурніцин 14

Славія Прага: Коларж; Голеш; Доудера (Юрасек М., 46); Влчек; Огбу (Шевчик П., 46); Масопуст; Зафеїріс; Дорлі О.; Провод (Томiч, 80); ван Бурен (Юречка, 56); Шранц (Тіджані Му., 73)
Запасні: Мандоус; Сиротник; Боржил; Валлем; Громада; Хитіл; Огунгбайї

Джерело: terrikon.com

Залишити відповідь