Новостная Ложка » Шахтар прокоментував зникнення гравця команди U19

Шахтар прокоментував зникнення гравця команди U19

Напередодні ЗМІ вибухнули інформацією щодо гравця “Шахтаря” U19 Олександра Роспутька, який не повернувся з клубом до України після вояжу до Бельгії на матч Юнацької ліги УЄФА з “Антверпеном”. “Шахтар” офіційно не коментував інформацію, однак на запит видання UA-Футбол окреслив свою позицію.

“Підтверджуємо факт неповернення Олександра Роспутька в Україну після матчу з “Антверпеном”. Гравець отримав посадковий квиток, здав валізу і не з’явився на посадку в літак”, – прокоментували у клубі.

Водночас спростувати чи підтвердити інформацію про втечу Роспутька до росії, розповсюджену у ЗМІ, у “Шахтарі” не можуть.

“Ми не можемо стверджувати, в якому напрямку зник гравець. У нас немає інформації”.

У цій ситуації постає логічне запитання – чому клуб коментує ситуацію тільки тоді, коли про неї написали в ЗМІ. Тобто, чи не доречніше було б виступити з офіційною заявою ще до того, як утворився суспільний резонанс. У “Шахтарі” пояснюють це сподіваннями того, що гравець невдовзі повернеться до клубу. Більш того, Роспутько має таку офіційну вимогу.

“Клуб має сподівання, що гравець повернеться найближчим часом. Ми звернулись до нього з офіціальним листом з вимогою впродовж п’яти днів повернутися в стан команди”.

У ЗМІ йшлося про те, що перед самовільним відходом Роспутько підписав з “Шахтарем” новий контракт на п’ять років. За іншою версією – документ не встигли оформити офіційно й начебто за контрактом гравець належить “Шахтарю” тільки до кінця цього календарного року. Так чи інакше, у клубі готові до юридичних процедур, якщо такі знадобляться:

“Якщо він не повернеться – контракт буде розірвано з вини гравця. Клуб залишає за собою право вимагати з гравця фінансову компенсацію”, – зазначили у “Шахтарі”.

Також у клубі стверджують, що ніяких передумов до такого вчинку з боку футболіста не було. Якби були – була б інша поведінка самого клубу:

“Якщо б передумови [до втечі, – примітка] були – гравець би залишився в Україні і не поїхав би на матч юнацької Ліги чемпіонів. Зараз він не виходить на зв’язок”.

“Ми будемо діяти виключно в рамках діючого законодавства. Гравець має нести відповідальність як працівник клубу і як громадянин України, який порушив умови контрактних відносин і положення правил перетину кордону, якщо він в установлений час не повернеться до країни”, – зазначили у “Шахтарі”.

Джерело: terrikon.com

Залишити відповідь